9a Mitja Marató d'Empúries

Diumenge 29 d'abril de 2018

Museu d'Arqueologia d'Empúries

El Patronat d'Esports de L'Escala, amb la col.laboració de la Federació Catalana d'Atletisme, organitzarà, el diumenge 29 d'abril, la 9a Mitja Marató d'Empúries que tindrà lloc en el marc incomparable que formen els nuclis de L'Escala i Sant Martí d'Empúries.

La Mitja Marató, 21,095 km, trancorre en el marc incomparable que formen L’Escala i Empúries. Podreu gaudir de la badia de L'Escala que ha entrat a formar part del Club de les Badies Més Belles del Món, una distinció amb l'aval de la Unesco que només tenen en aquests moments una trentena de badies del món i que reconeix els valors turístics, paisatgístics i culturals del nostre entorn. L'Escala compta amb una llarga tradició històrica com a indústria anxovera, la reputació de l'anxova de L'Escala és d'àmbit mundial, mantenint l'elaboració artesanal amb productes totalment naturals.

La sortida del Museu d'Arqueologia d'Empúries, és un indret ple de riquesa històrica y cultural. Empúries va ser la porta d’entrada de la cultura grega i romana a la península Ibèrica. En aquest jaciment s’hi conserven les restes d’una ciutat grega, l’enclavament colonial d’Empòrion i d’una ciutat romana, l’antiga Emporiae, creada a inicis del segle Iac sobre les estructures d’un campament militar romà instal.lat durant el segle anterior.


Patronat d'Esports de L'Escala
  • Diumenge 29 d'abril de 2018
  • Museu d'Arqueologia d'Empúries
  • Sortida a les 8.30 hores
  • Circuit urbà de 21,095 km.
Mitja Marató d'Empúries a L'Escala
  • Temps límit 3 hores
  • Avituallaments cada 5 km.
  • Preu: 19€ - Més 1€ pel xip
  • Inscripcions on-line
Trofeus i categoríes

A la mitja marató hi haurà trofeus per als cinc primers classificats de la general masculina, cinc primeres classificades de la general femenina i els tres primers classificats de cadascuna de les categories establertes al reglament.

Categoria 01 Júnior   - 18 a 29 anys Masc./Fem.
Categoria 02 Sènior   - 30 a 39 anys Masc./Fem.
Categoria 03 M40 - de 40 a 49 anys Masc./Fem.
Categoria 04 M50 - de 50 a 59 anys Masc./Fem.
Categoria 05 M60 - més de 60 anys Masc./Fem.

Els atletes que obtinguin trofeu en la classificació general no en tindran en la seva categoria.
L’organització pot demanar el D.N.I o similar per a poder comprovar l’any de naixement o dades de l’atleta.
Els trofeus que no s’hagin recollit, al Pavelló d'Esports de L'Escala, tres mesos després de la Marató no podran ser reclamats.

Obsequis i serveis

Els obsequis pel corredor de la Mitja Marató d'Empúries seran, samarreta tècnica de la Marató d'Empúries, medalla de la Marató, pot d'anxoves de L'Escala i un lot de productes variats.

Els serveis al corredor que t'oferim són, guarda-roba gratuït en el Museu d'Empúries, assortiment de fruites i begudes a la zona d'arribada, servei gratuït de fisioterapeutes a la fi de la prova, servei de vestidors en el Pavelló d'Esports de L'Escala, escenari amb música d'ambient serveis mèdics i d'ambulància.

Mitja Marató a L'Escala
Dorsals i xips

El dorsal s’haurà de recollir al Pavelló de L’Escala, el dissabte 28 d'abril, d'11:00 a 13:00 hores del matí i de 16:00 a 20:00 hores de la tarda. També el podreu recollir el mateix diumenge 29 d'abril, al Museu d'Empúries una hora abans de la sortida, de 7:30 a 8:30 hores. El dorsal haurà de ser visible a la part davantera del tronc durant la totalitat de la cursa. Els corredors que no el portin o el portin doblegat no entraran en la classificació i no podran optar a cap premi.
L’ ÚNIC XIP VÀLID SERÀ EL DORSAL XIP EO.S.

La Fira del Corredor de la Marató d'Empúries s’instal·larà en el Pavelló de L'Escala, el dissabte 28 d'abril, d'11:00 a 13:00 hores del matí i de 16:00 a 20:00 hores de la tarda i es farà coincidir amb la recollida dels dorsals. A partir de les 17:00 hores, podreu gaudir d’una degustació d'Anxoves per a tots els participants i acompanyants.

El circuit - 21,095 km.